bgb
 
 
 
 
 

Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького запрошує на навчання за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки».

Предмети ЗНО для вступу: українська мова та література, математика, іноземна мова або фізика.

У 2018 році в рамках загальнодержавного відкритого конкурсу Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького заплановано до набору 10 бюджетних місць на денну форму навчання за цією спеціальністю для здобуття освітнього ступеня «бакалавр».

Комп’ютерні науки — це сукупність методологічних і практичних навичок і вмінь, які використовують у своїй роботі фахівці в IT-галузі в процесі моделювання, розробки і створення інформаційних систем і технологій.

Інформаційні технології в біології та медицині. Спеціалізація вивчає проблематику проектування та розробки біотехнічних і кіберфізичних інформаційних систем, які здатні автоматизувати діагностико-лікувальні процеси, організувати роботу медичних закладів та вирішити складні проблеми з використанням інформаційних технологій та Інтернет-засобів.

Інформаційні технології моніторингу довкілля. Ця спеціалізація вивчає проблематику проектування та розробки інформаційних систем моніторингу довкілля, які здатні автоматизувати процеси моніторингу, зробити аналіз і статистику отриманих даних, взаємодіяти зі спеціальною вимірювальною апаратурою та інформаційно-дослідними системами, організувати роботу екологічних відомств, вирішити складні проблеми з використанням сучасних IT-технологій.

 Сфера діяльності випускників:

  • IT-компанії і стартапи;
  • Банки, фінансові установи, страхові та рекламні агентства, медичні установи;
  • Наукові технологічні кластери міжнародних компаній;
  • Проектування інформаційних систем моніторингу довкілля;
  • Розроблення біотехнічних і кіберфізичних систем.

 Ким можуть працювати випускники:

— адміністратор баз даних;

— WEB – дизайнер;

— прикладний програміст;

— системний адміністратор;

— Web – розробник;

— системний архітектор;

— інженер-програміст.

 Детальніше про це за телефоном 063-752-79-00 або в ауд. 332 навчального корпусу № 1 (бульвар Шевченка, 81, 3-й поверх) 

ФОТІУС