Безкоштовні IT-курси для військових та ветеранів організували в Черкасах. Декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Борис Онищенко разом з іншими фахівцями викладає для ветеранів і військових та допомагає опановуватиме основи програмування протягом кількох місяців.

Організатори упевнені, що новий фах допоможе захисникам швидше адаптуватися після повернення з фронту.
Про це повідомляють «Подробиці».
З простих прикладів Борис Онищенко розпочинає пояснення програмування. Слухачів курсу називає уважними, дисциплінованими та мотивованими. А це вже половина успіху.
— Наша мета — показати їм, що більшість з них не мають початкових навичок і мета — продемонструвати, що вони за бажанням можуть цьому навчитись, треба лише докласти деяких зусиль, — розповідає Борис Онищенко.
Володимир зосереджено слухає коментарі викладача. Чоловік робить перші кроки у вивченні основ програмування.
Володимир, військовослужбовець Збройних сил України:
— Перед війною я вивчав, починав із тестування, зараз на службі є трохи часу — чому б не зацікавитись чимось новим, мову вивчить, як війна закінчиться, хочеться себе зреалізувати в цій сфері.
Запровадила безкоштовні курси для ветеранів одна з IT-компаній у Черкасах. Мета — дати можливість ветеранам адаптуватися до цивільного життя та зрозуміти, чи підійде ця галузь для подальшого розвитку.
Сергій Цибровський, директор навчальних програм ІТ-компанії:
Перші лекції більш адаптовані, простіші, ніж зазвичай. Вони вже будуть бачити курс, який зміст, вони вивчать основи основ програмування.
На пілотний курс записалося 23 особи. Навчання триватиме кілька місяців, далі його учасники зможуть обрати поглиблені програми.


Джерело: «Подробиці»

Детальніше пропонуємо переглянути в сюжеті: