Команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з першим проректором Василем Мойсієнком та головою профкому  університету Ігорем Погрібним взяла участь в спартакіаді серед працівників закладів освіти.

Освітяни з різних куточків області бігали, грали у волейбол, теніс, дартс, шахи тощо.

Вчителі, вихователі та наукові працівники зібралися на черкаському стадіоні, аби позмагатися, повідомила з місця кореспондентка «Суспільного».

За словами організаторки заходу — директорки обласного будинку вчителя, членкині оргкомітету обкому профспілки працівників освіти та науки по спартакіаді Світлани Панченко, змагалися 11 команд у чотирьох групах.

Зі слів організаторів, у змаганнях беруть участь 11 команд у чотирьох групах:

перша група — Черкаський район, Уманський, Золотоніський і місто Черкаси;

друга група — три університети: Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Черкаський державний технологічний університет та Уманський державний педагогічний університет;

третя група — Черкаський державний бізнес-коледж та Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж імені Тараса Шевченка;

четверта група — Черкаський професійний ліцей та Уманський професійний аграрний ліцей.

Голова обкому Профспілки освіти і науки України Анатолій Стеценко зауважив:

— Протягом багатьох років серед працівників різних галузей традиційно проводили спартакіади, де люди, які є аматорами, мали можливість виявити свої спортивні таланти. Але спочатку ковідна пандемія, а згодом і повномасштабна війна, змусили нас багато від чого відмовитись. Однак, життя бере своє, і освітяни на завершення важкого навчального року потребують відновлення психоемоційного стану, а найефективнішим засобом для цього є спорт. Тому й виникла ідея відродження Спартакіади.

Анатолій Іванович підкреслив, що у складах команд були проректори університетів, директори інститутів і шкіл, професори, доценти, викладачі університетів, коледжів і ліцеїв, вчителі та інші працівники. Головними критеріями були приналежність до освітянської галузі та членство в освітянській профспілці.

За результатами змагань, Ігор Осауленко, завідувач кафедри інтелектуальних систем прийняття рішень ФОТІУСу ЧНУ виборов друге місце серед чоловіків у шаховому турнірі.

У другій групі перемогла команда Черкаського національного.

Джерело: «Суспільне»

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького