Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького цьогоріч випускає 1200 бакалаврів. На жаль, у зв’язку з пандемією ми не можемо зібрати в актовій залі наших випускників, їхніх батьків і друзів на урочисту церемонію вручення дипломів. Тому у межах проєкту «Бакалавр ЧНУ – 2020» публікуємо інформацію про випускників усіх інститутів та факультетів. Наші бакалаври зможуть знайти себе на фото та згадати роки навчання.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Цьогоріч ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва випускає 192 бакалаврів денної та заочної форм навчання. Дипломи отримають фахівці зі спеціальностей «Початкова освіта»,«Дошкільна освіта»,«Соціальна робота»,«Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Середня освіта (Образотворче мистецтво)». За ці роки вони здружилися і не уявляють, як житимуть один без одного за межами університету.

Студенти спеціальності «Початкова освіта» за роки навчання в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького продемонстрували неймовірно відповідальне ставлення до навчання та здатність до співпраці, а допомагали та підтримували їх у цьому кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри початкової освіти Наталія Василівна Байдюк та кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри педагогічних наук, освітнього і соціокультурного менеджменту Олена Олександрівна Михальчук. Протягом навчання студенти Віталіна Вовк, Валентина Адарма, Дарина Здір, Світлана Пікульська, Марія Базюк активно займалися науковою діяльністю.

Заслужений авторитет мали активні учасники студентського самоврядування — Вікторія Кривошея, голова профорієнтаційного сектору, а також староста ансамблю барабанщиць «Бада Бум», керівниця танцювальної студії «Свій танок»; Маргарита Чернець, голова побутового сектору; Вікторія Хандюк, активістка та учасниця вокального колективу «Серця трьох», ансамблю барабанщиць «Бада Бум»; Мар'яна Орел, яка успішно поєднувала роботу в школі з навчанням і до того ж займалася танцями.

 

Випускники спеціальності «Дошкільна освіта» зізнаються, що шлях навчання довжиною в 4 роки був цікавим, насиченим та досить складним. Але це було б не так яскраво та по-справжньому родинно без їхньої кураторки, кандидатки педагогічних наук, старшої викладачки кафедри дошкільної освіти — Олени Віталіївни Лугіної. Їх всіх об’єднало одне — безмежна любов до дітей. За ці роки вони стали однією дружною родиною. Дарина Ткач є членом студентської ради та учасницею вокальних колективів «Мелодія» і «Серця трьох». Юлія Олексієнко — секретар студентської ради інституту, займається фотозніманням, є учасницею вокального колективу «Серця трьох».

 

Із перших днів навчання в університеті імені Богдана Хмельницького випускники спеціальності «Соціальна робота» зрозуміли, що не прогадали з вибором професії. Вони можуть порівняти себе з футбольною командою або військовою частиною, де кожен відіграв важливу роль. І командиром своїм вважають свого куратора, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Олександра Дмитровича Ярмоленка.

 

 

Зі слів самих студентів: «Найголовніша цінність — викладачі. Вони нам були як тренерами, так і командирами, приємно вражали нас своїми умінням розкласти складну академічну мову на прості і зрозумілі слова та навчили нас працювати злагоджено, в команді. Це справжнє мистецтво. Не менш важлива інтерактивність у навчанні, трішки свободи, а також орієнтування на останні тренди в методиці навчання».

Студенти спеціальностей «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» з перших днів навчання позиціювали себе як одне ціле, як єдина згуртована команда. Із першого курсу вони заявили про себе театральними шоу, хореографічними та вокальними номерами. У всіх починаннях їх підтримувала куратор — старший викладач Наталія Борисівна Середа.

 

Випускники є активними учасниками та переможцями щорічних пленерів, олімпіад, науково-практичних конференцій. Пробують свої сили і як наставники в художніх акціях, конкурсах, майстер-класах міського та обласного значення, профорієнтаційній роботі з майбутніми абітурієнтами. Долучаються студенти і до благодійних акцій. Минулого року студенти спеціальності 014 «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» розписали стіни відділення соціальної реабілітації дітей із фізичними вадами. Цьогоріч студенти спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» на зустрічі з начальником управління планування та архітектури міста Черкаси та керівником відділу реклами та дизайну презентували проєкти декоративно-прикладного мистецтва з благоустрою міського середовища.

Підсумовуючи, хочеться сказати, що ЧНУ — впевнений крок у майбутнє! Дякуємо рідному університету за чудове навчання!

Ректорат, дирекція інституту та куратори груп — кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри початкової освіти Наталія Василівна Байдюк, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри педагогічних наук, освітнього і соціокультурного менеджменту Олена Олександрівна Михальчук, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри дошкільної освіти Олена Віталіївна Лугіна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Олександр Дмитрович Ярмоленко — вітають бакалаврів ЧНУ та бажають їм успіху в професії і в житті. Нагадують і про те, що їх чекає магістратура Черкаського національного та різноманітні курси, де можна розширити чи підвищити свою кваліфікацію упродовж усього професійного життя.