Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького цьогоріч випускає 1200 бакалаврів.

На жаль, у зв’язку з пандемією ми не можемо зібрати в актовій залі наших випускників, їхніх батьків і друзів на урочисту церемонію вручення дипломів. Тому у межах проєкту «Бакалавр ЧНУ – 2020» публікуємо інформацію про випускників усіх інститутів та факультетів. Наші бакалаври зможуть знайти себе на фото та згадати роки навчання.
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Навчально-науковий інститут інформаційних та освітніх технологій цього року випускає 51 бакалаврів денної форми навчання. Дипломи отримають фахівці зі спеціальностей «Середня освіта (Фізика)», «Фізика та астрономія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Середня освіта (Інформатика)», Середня освіта (Математика), «Математика», «Прикладна математика».

Протягом студентських років випускники навчилися працювати в команді, стали дружньою університетською родиною. Вони здобували вищу освіту в атмосфері підтримки студентського самоврядування, брали активну участь в житті рідного університету і вже протягом навчання деякі з них знайшли собі роботу за спеціальністю.

Випускники інституту мали змогу отримати технічні знання, навчитися програмуванню, освоїти прикладну науку та здобути педагогічну освіту. Отримали ґрунтовні знання від докторів наук, професорів і кандидатів, підтримку від викладачів і кураторів. Вони гідно продовжують традиції рідного інституту, чия історія розпочалася більш, як 95 років тому з фізико-математичного відділення інституту народної освіти. 

У процесі навчання бакалаври-2020 писали наукові роботи, брали участь у профільних міжнародних та всеукраїнських конференціях, симпозіумах та семінарах, різноманітних заходах, конкурсах студентських талантів, благодійних акціях.

Випускники інституту прагнуть нових звершень у майбутній професійній діяльності та успішної самореалізації.

 

Спеціальності «Середня освіта (Фізика)» і «Фізика та астрономія»

Чотири роки минули дуже швидко і студенти зізнаються, що сумуватимуть за рідним інститутом. На першому курсі вони знайомилися, звикали до життя в гуртожитку. Саме завдяки цьому подружилися і допомагали один одному. У День святкування інституту відбулася посвята першокурсників у студентську родину, проходили квест. Наступний День інституту вже організовували самі для нових першокурсників. Підготовка до свята залишила незабутні враження.

Під час навчання було багато цікавих лабораторних робіт і демонстрацій, студентів учили все це робити вже для своїх учнів чи для власних досліджень. Юрій Дзюба виготовив прилад, який уже використовують на кафедрі фізики.

Знаходили час і для спільного відпочинку та культурного розвитку. Дар’я Котляренко, Аліна Теницька і Юрій Дзюба вже працюють у загальноосвітніх школах, Дарина Вінник — у рідному університеті.

Ці роки залишаться у пам'яті назавжди, бо це було круто!

 

Спеціальність «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»

Цей колектив є однією з найбільших груп вступної кампанії 2016 року. Студенти групи мотивовані до навчання, зацікавленні в здобуванні нових знань як в університеті, так і за його межами, постійно беруть активну участь у навчальній, культурній, спортивній діяльності університету. Окремо слід сказати про студентів, які мають талант до конструювання і роботи з мікропроцесорною технікою — а це Богдан Савченко, Сергій Поліщук. Унікальні вебпрограмісти групи — Андрій Єрьоменко, Сергій Поліщук. Оксана Юрко працює в нашому університеті. Випускники групи готові до нових звершень.

 

Спеціальність «Середня освіта (Інформатика)»

Четвертокурсники цієї спеціальності є першою випусковою групою. Студенти знають, що їм потрібно в житті: вони мають талант до розробки інформаційних систем різного призначення, є ініціативними й умілими вебпрограмістами та вчителями інформатики. У такому поєднанні вони реалізовуватимуть успішне майбутнє України.

Майже всі випускники групи вже працевлаштовані. Юлія Мовчан та Артем Кононенко працюють у загальноосвітніх закладах освіти, Євгеній Згурський працює в комп’ютерній галузі.

Для випускників час навчання пролетів швидко, вони будуть сумувати за університетом.

 

Спеціальність «Середня освіта (Математика)» та «Математика»

Кожен рік їхнього навчання в університеті був особливим… На першому курсі вони були боязкі, схвильовані та не повною мірою розуміли, що відбувається. Другий курс зробив їх більш обізнаними та поміркованими.

Третій курс вселив упевненість у собі, у своїх можливостях, а частина знайшла справжню роботу. Четвертий курс був нелегким для всіх! На останньому диханні навчалися дистанційно і з розпачем думали про останній крок навчання на бакалавраті.

Вони дуже люблять свій університет. Завдяки рокам спільної праці та професійного становлення молоді люди стали прикладом справжньої студентської дружби.

Безмежно вдячні викладачам і запевняють, що вкладені в них сили та час — не марні. Завершивши навчання, мріють, що будуть нести молодому поколінню світле, розумне та добре. Їхнє гасло: «Si sapis, sis apis»(Seneca). (Якщо ти розумний, то будь працьовитим, як бджола).

 

Спеціальність «Прикладна математика»

Усі студенти цієї групи дуже різні і кожен із них є цікавою особистістю. Староста групи — Анастасія Писанка, яка серед інших хлопців-одногрупників відрізняється старанністю і відповідальністю. Також під час навчання дівчина робила найкращі звіти з лабораторних робіт. Андрій Соловей має хороше почуття гумору, Євгеній Кольєв — завжди привітний і легко ставиться до життя. Микола Харченко відрізняється своєю спокійністю. Віталій Харченко — розумний і завзятий, а Роман Шмиголь — талановитий і цілеспрямований.

Віталій і Роман відвідали найбільше пар за чотири роки навчання і не раз продемонстрували свої здібності до програмуванні. Особливо запам’яталася курсова робота Віталія Харченка, яка була присвячена реалізації методу трасування променів мовою програмування Java.

Усі разом ці студенти — невелика і неповторна група ПМ4, четвертокурсники якої пліч-о-пліч провели чудові студентські роки.

 

Ректорат, дирекція інституту та куратори груп — доценка Красношлик Наталія Олександрівна, доцент Третяк Микола Васильович, доцентка Гладка Людмила Іванівна, доцент Корнієнко Семен Вікторович— вітають бакалаврів ЧНУ та бажають їм успіху у професії і в житті. Нагадують і про те, що їх чекає магістратура Черкаського національного та різноманітні курси, де можна розширити чи підвищити свою кваліфікацію упродовж усього професійного життя.
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького