Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького цьогоріч випускає 1200 бакалаврів.

На жаль, у зв’язку з пандемією ми не можемо зібрати в актовій залі наших випускників, їхніх батьків і друзів на урочисту церемонію вручення дипломів. Тому у межах проєкту «Бакалавр ЧНУ – 2020» публікуємо інформацію про випускників усіх інститутів та факультетів. Наші бакалаври зможуть знайти себе на фото та згадати роки навчання.

Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем випускає цьогоріч 58 бакалаврів денної і заочної форм навчання. Студенти цього інституту можуть реалізувати себе в одній із найсучасніших сфер сьогодення, де визначається технологічний прогрес світу. Вони затребувані на ринку праці та можуть працювати у будь-якій точці світу дистанційно.

 

Спеціальність «Комп'ютерні науки»

Кафедра інформаційних технологій випускає бакалаврів за спеціальністю «Комп'ютерні науки». Випускники кафедри здобули навички з програмування та автоматизації виробництва. Студенти вже знайшли роботу за фахом і працюють в ІТ-компаніях. Їхній досвід допомагає викладачам, які йдуть назустріч побажанням роботодавців і готові навіть адаптувати навчальні плани.

Упродовж чотирьох років навчання невеликий, але дружній колектив групи опановував навички програмування, жив активним студентським життям.

Випускники дуже вдячні своїм викладачам за отримані знання та досвід.

 

 

Спеціальність «Системний аналіз»

Кафедра інтелектуальних систем прийняття рішень випускає бакалаврів за спеціальністю «Системний аналіз». Більшість випускників вже має роботу за фахом — працюють в ІТ-компаніях над різноманітними програмними проєктами. Заслуженим авторитетом серед працедавців користуються випускники ФОТІУСу та кафедри зокрема. 70-80% із них знаходять своє перше робоче місце ще на 2-3 курсах. І це завдяки власній старанності та високому професіоналізму викладачів, які, тісно співпрацюючи з ІТ-компаніями, знають, чому і як навчати.

Протягом чотирьох років навчання студенти вчилися мовам програмування, опановували секрети програмної інженерії, аналізували та вивчали успішні проєкти з програмного забезпечення, створювали й керували власними. Студенти, які вступили до університету після технікумів і коледжів, протягом 2-3 років удосконалили свої знання та навички з розробки складних програмних систем, набули практичного досвіду їх фахового застосування.

Студенти Богдан Краснощок, Ігор Мостовий та Віталій Ємець кожного року брали участь в олімпіадах із програмування, у науково-розважальному конкурсі «Брейн-ринг», що проводиться викладачами кафедри. Випускники активні, креативні та готові до перемог.

 

 

Спеціальність «Інженерія програмного забезпечення»

Кафедра програмного забезпечення автоматизованих систем випускає бакалаврів за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення». Більшість випускників вже має роботу за фахом в ІТ-компаніях. Це значить, що за роки навчання завдяки зацікавленості, ініціативності вони змогли проторувати собі шлях в омріяну професію.

Студенти вивчали мови програмування, опановували та створювали різноманітні програмні продукти, практикувалися у використанні англійської мови для професійної діяльності, працювали у групах, проходили практики. Швидко адаптувалися і влилися в колектив групи і ті, хто вступив до університету після технікумів і коледжів. Вони чудово засвоїли програму і вдосконалили свої знання та навички. А ще, звичайно ж, здружилися.

Студенти брали участь в олімпіадах з програмування (Маяда Аль-Савах, Вікторія Швець, Назар Поштаренко, Євгеній Стрілець); представляли свої проєкти в межах хакатонів, які організовувались ІТ-компаніями Черкас; брали участь у програмі обміну студентами з зарубіжними університетами (Вікторія Швець, програма  «Mitacs Globalink Research Sntreship», Канада, літо 2019 року). Вони молоді, креативні, комунікативні, готові до інновацій і розвитку.

Бакалаври ФОТІУСу вдячні викладачам за щоденну працю й допомогу. Вони переконані, що завдяки їхнім старанням стали чудовими фахівцями.

 

Ректорат, дирекція інституту та куратори груп — кандидат технічних наук, доцент Оксана Олександрівна Супруненко, кандидат технічних наук, старший викладач Віталій Васильович Веретельник, кандидат технічних наук, доцент Ірина Анатоліївна Жирякова — вітають бакалаврів ЧНУ та бажають їм успіху у професії і в житті. Нагадують і про те, що їх чекає магістратура Черкаського національного та різноманітні курси, де можна розширити чи підвищити свою кваліфікацію упродовж усього професійного життя.