Випускник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, самбіст та дзюдоїст Андрій Болобан змінив спортивну форму на військову. Спортсмен вступив до лав ЗСУ та нині боронить нашу країну.

Про це він розповів спеціально для «ТАБЛО: Черкаси».

— Розкажи, де тебе застала війна?

— Як і багатьох, війна застала мене вдома в ліжку. Насамперед я зібрав свою сім’ю і повіз дружину з донькою на польський кордон, відправив їх до Португалії до тещі. Потім повернувся до Черкас і почав збирати «тривожну валізу».

— Як війна вплинула на твою кар’єру спортсмена, а також тренера?

— Після місяця очікування дзвінка з військкомату (я військовозобов’язаний, оскільки відслужив за контрактом 2017—2020) наш президент обласної федерації дзюдо Володимир Римар дав розпорядження вивести юних дзюдоїстів на збір до Румунії. Ми тренувалися там близько місяця, після чого діти вирушили додому з колегою, який відповідає за супровід. А я поїхав забирати свою сім’ю з Португалії.

— Ти змінив спортивну форму на військову. Чому і як це сталось?

— Мій брат і тато вже були у лавах ЗСУ та захищали нашу Україну. Як тільки зі своєю сім’єю повернувся додому, я відразу звернувся у військкомат з проханням мобілізувати. Де зараз я служу і свою спеціальність не можу назвати…

— Про що мрієш найбільше після перемоги?

— Мрію якнайшвидше повернуться до своєї родини з перемогою!

Андрій Болобан проводить збір добровільних коштів на придбання автівки для себе та своїх побратимів, котрі зараз перебувають на передовій і потребують авто для виконання службових завдань.Всього потрібно зібрати 200000 грн.

Запрошуємо долучитися до збору коштів, для цього достатньо відправити будь-яку посильну для вас суму на карту Андрія: 5168 7451 0058 6707.

Наближуємо перемогу разом! 
 

Джерело: «ТАБЛО: Черкаси»