У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького почалися творчі конкурси для вступу на окремі спеціальності. Зокрема, «Правилами прийому-2020 на навчання до ЧНУ ім. Б. Хмельницького» передбачено творчі конкурси на спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «Фізична культура і спорт».

Вступні випробування для вступників на спеціальність «Фізична культура і спорт» — це творчий конкурс із загальної та спеціальної фізичної підготовки.

Абітурієнти бігають, плавають, виконують силові, акробатичні вправи та вправи у межах обраної ними спеціалізації.

Серед тих, хто планує вступати до ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я ЧНУ — як досить відомі спортсмени, так і ті, хто лише мріє пов’язати своє життя зі спортом.

Волейболістка Софія Краснова у спорті з 2 класу, тому з вибором професії не вагалася. Каже, що давно допомагає своєму тренеру працювати з дітьми і їй це подобається. «Хочу, щоб діти займалися спортом!» — ділиться вона.

До конкурсу дівчина готувалася серйозно. Окрім складання ЗНО — а в її випадку це українська мова й біологія — дівчина ще й займалася бігом, фізичними вправами.

Триатлоніст Денис Рижий вже 9 років займається спортом. Він хоче розвивати триатлон у Черкасах і мріє, щоб його рідне місто стало спортивною столицею.

— Загалом зареєструвалися на творчий конкурс для вступу на спеціальність «Фізична культура і спорт» понад 100 осіб. Вступне випробування вони проходять невеликими групами, з дотриманням вимог карантину. Спеціальність популярна серед вступників. Випускники шкіл змагаються не лише за місця державного замовлення, а й за можливість навчатися на контракті, — наголосив перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко.

Директор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко зауважує, що цьогоріч вступникам було важче готуватися до конкурсу. Адже на заваді став карантин, не було можливості проводити пробні змагання. Але він переконаний, що всі, хто наполегливо готувався, вступлять і будуть навчатися.

Нагадаємо, 1 серпня розпочалася найактивніша фаза вступної кампанії: абітурієнти можуть створювати свої електронні кабінети. 

Детальніше про це — у сюжеті «UA:Черкаси»:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького