bgb
 
 
 
 
 

На останньому в цьому навчальному році засіданні вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького прийнято низку важливих рішень.

Про рейтингове оцінювання наукової діяльності науково-педагогічних працівників університету за 2023 рік доповів  проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло. Він також поінформував про реалізацію міжнародних освітніх і наукових проєктів та грантових програм в університеті.

Заслухавши відповідального секретаря приймальної комісії Людмилу Смалиус, вчена рада затвердила зміни до Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році.

Про результати акредитації освітніх та освітньо-наукових програм доповів начальник навчального відділу Андрій Темченко.

Директор навчально-наукового центру цифрового розвитку та якості освіти Валерій Гриценко ознайомив учасників засідання з  моніторингом сформованості цифрових компетентностей педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Він запропонував до затвердження низку заходів для вдосконалення цифрових компетентностей науково-педагогічних працівників університету (або викладачів).

Про стан та перспективи розвитку студентського самоврядування в ЧНУ розповіла голова студентської ради Каріна Вовченко.

Учений секретар Любов Кібальник доповіла про зміни у складі вченої ради та підсумувала її роботу упродовж 2023/2024 навчального року, поінформувавши про виконання плану роботи вченої ради. Про призначення іменних академічних стипендій поінформувала проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Учасники засідання проголосували про присвоєння вчених звань.

На засіданні також затвердили ліміт стипендіатів за підсумками семестрового контролю 2023/2024 навчального року, низку положень, програм, звітів, рекомендували до друку наукові та навчально-методичні праці.

Рішенням вченої ради ЧНУ було перейменовано діючий Центр дистанційної освіти на Центр цифрової освіти та реорганізовано кафедру економіки підприємства, обліку і аудиту ННІ  економіки і права.

Традиційно ректор Олександр Черевко виконав приємну місію — вручив відзнаки та атестати про вчені звання.

Колеги привітали з присвоєнням вченого звання доценток Олександру Дем'яненко  та Анну Рогульську.

Подякою Міністерства освіти і науки України нагороджено Володимира Процишина, доцента кафедри філософії, соціальних і політичних наук.

Почесною грамотою управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації нагородили Юлію Сіденко, завідувачку кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації; Ірину Сірик, доцентку кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації; Оксану Подолян, доцентку кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

З нагоди ювілейного дня народження медаль Черкаської міської ради «За сумлінну працю» та Почесну грамоту Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького отримала Ірина Лещенко, доцентка кафедри педагогіки та психології.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/2006-vchena-rada.html#sigProIdeace6c15b4

Пресслужба Черкаського національного універсиетту імені Богдана Хмельницького