bgb
 
 
 

До 20-річчя утворення кафедри методики навчання, стилістики та культури української мови Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького впродовж вересня-жовтня 2015 року заплановано низку мовних заходів, серед яких два студентських конкурси.

  1. Конкурс студентських творчих робіт на тему: «Чому я українськомовна особистість?» Найкращі цитати з творів-переможців із зазначенням авторів будуть висвітлені через засоби масової інформації нашого міста;

  2. Вперше в нашому університеті проводимо арт-конкурс «Світ у краплині українського слова», у якому буде представлено студентські художні роботи з використанням української лексики. За умовами конкурсу запропоновано слова, до яких треба дібрати синоніми, асоціативні ряди, фразеологізми, назви українських пісень, цитати з творів українських митців тощо.

Роботу необхідно оформити з художнім смаком у вигляді малюнка. Вітаємо вияви фантазії та високий політ думки, оригінальність і креативний підхід до виконання завдання. Слова, які пропонуємо: надія, конвалія, мереживо, ластівка, соняшник, мальва, нива, веселка, родина, тополя, стежина, барвінок, жито, собор, рушник, віра, любов, ніжність, вишиванка, сльоза.

Переможців конкурсу буде оголошено та нагороджено 19 листопада ректором Черкаського національного університету Черевком О.В.на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Формування мовної особистості: лінгводидактичний підхід».

До участі запрошуємо усіх студентів університету, кому не байдуже українське слово, хто відчуває мову й переймається проблемами мовної культури, хто залюблений у світ рідної мови.

За більш детальним поясненням звертайтесь на кафедру методики навчання, стилістики та культури української мови (ауд. 317) або до вашого викладача української мови за професійним спрямуванням. 

 

Кафедра методики навчання, стилістики та культури української мови

ННІ української філології та соціальних комунікацій

Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького