З англомовною виставою «CripplesofInishmaan» 8 липня о 19:00 до Центру Дитячої та Юнацької Творчості м. Черкас (в. Смілянська, 33) завітає театр-студія ProEnglish Theatre. Засновник київського англомовного театру-студії ProEnglish Theatre — черкасець і випускник ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Боровенський.

Запрошуємо всіх, хто  прагне збагатитися невгамовною й надихаючою енергією театрального мистецтва та поділитися нею з черкаськими читачами та глядачами!

Вистава «Cripples of Inishmaan» – не-дуже-ірландська комедія, дія якої відбуваються на невеликому ірландському острові Інішмаан, острові корів, гидкого віскі та людей... Тут всі одне одного знають, люблять та ненавидять одночасно… Дженіпатін та її плітки, Кейт, що розмовляє з каменем, Хелен, яка побила яйця, дочка Джима Фінегана та священики, каліка Біллі та його мрія... Чи зможе каліка поїхати до Голівуду та стати актором, чи відпустить його Інішмаан, а якщо таки поїде, то яким повернеться?... Хто більш дивний на цьому острові: каліка Біллі чи всі інші мешканці Інішмаану?..

На разі вистава «Cripples of Inishmaan» від ProEnglish Theatre заявлена до участі у ряді театральних фестивалів цієї осені. Черкасці мають нагоду побачити її одними з перших.

ProEnglish Theatre – унікальний англомовний театр-студія. Заснований в м. Києві 2013 року. Засновник ProEnglish Theatre – Олександр Боровенський, актор, режисер, (народився у м. Черкаси, випускник ЧНУ ім. Б. Хмельницького)

Творчий доробок ProEnglish Theatre складають такі вистави:

  • The City Was There (за творами Рея Бредбері);
  • Something In The Mist (за Стівеном Кінгом) (була представлена черкасцям минулого року);
  • Stories By O. (за творами О. Генрі);
  • Hamster Saga (за п’єсою «Божество Різанини» Ясміни Рези);
  • Cripples Of Inishmaan (за п’єсою ірландського драматурга Мартіна МакДонаха);
  • 7 Stories (за п’єсою канадського драматурга Моріса Панича);
  • The Man From Earth (за сценарієм Джерома Біксбі).

Всі вистави ProEnglish Theatre виконуються англійської мовою. У виставах задіяні випускники театральної студії ProEnglish Theatre. На разі більше 5000 глядачів відвідали вистави та та майстер-класи ProEnglish Theatre.