Вища лінгвістична школа у Ченстохові планує проведення Літньої школи польської мови  з 11.07.16 по 21.07.16.

Запрошуються всі бажаючі.

Орієнтовні витрати — 240 €.

Про програму:

Враховуючи інтереси і потреби української студентської молоді, наш університет уклав договір про співробітництво з Вищою лінгвістичною школою у Ченстохові (Республіка Польща). Основною перевагою даного договору є забезпечення студентам нашого університету можливості паралельного навчання у Вищій лінгвістичній школі у Ченстохові та отримання додаткового диплому (другого) Республіки Польща.

Також навчальні заклади у рамках співпраці домовились про:

  • академічніобмінипрацівників, перепідготовку та підвищеннякваліфікаціїсторін;
  • організаціюспільнихнаукових, навчальних, методичнихдосліджень та їхпублікацію;
  • проведенняспільнихсемінарів, конференцій.

Тривалість навчання у Польщі: бакалаврат - 3 роки,магістратура - 2 роки.

Вищалінгвістична школа у Ченстохові є лідером у Польщі по впровадженню у навчальнийпроцесінноваційнихтехнологій (on-lineстудій). Інтенсивномувикористаннюінформаційнихтехнологійсприяєтіснаспівпраця з іншимипотужнимиєвропейськимиуніверситетамиВеликобританії, Німеччини, Італії.

http://www.wsl.edu.pl/english-version

Вища лінгвістична школа (ВЛШ) у Ченстохові розпочала свою діяльність у 1992 році і на сьогоднішній день посідає провідні місця у польських рейтингах вищих навчальних закладів. ВЛШ є також відомою у Польщі завдяки програмі дистанційної освіти (E-learning), де студент, шляхом викориcтання сучасних інтерактивних технологій (зокрема, E-platforma), має можливість заощадити на часі, приїжджаючи до ВНЗ всього 2 рази на семестр. Особливий підхід до кожного студента підтверджує гасло Вищої лінгвістичнї школи, що для неї важливими є люди "Ważni są ludzie".

Напрями: філологія (англійська, німецька, польська), педагогіка (початкова освіта, дошкільневиховання, опікунськапедагогікаіресоціалізація, соціальна педагогіка, соціальна робота, навчаннядляновихпотребітехнологій, суспільнапедагогікаіпедагогікапраці), PR іжурналстика,економіка, бухгалтерський облік і аудит.

Освітньо-кваліфікаційний рівень: бакалаврат, магістратура, післядипломна освіта

www.wsl.edu.pl

Вимоги та переваги для студентів ЧНУ, які хочуть отримати 2 дипломи:

  • наявність мінімум 10 бажаючих з однієї спеціальності;
  • знання польської мови на рівні, достатньому для відвідування занять у Польщі;
  • оплата за навчання у Польщі (вартість за рік становить 300 €) ;
  • можливість подавати заявки на гранти від Євросоюзу, будучи польськими студентами;
  • проходження практики за базовою спеціальністю.

Ліквідувати різницю в навчальних планах можна дистанційно та в режимі Зимової (тривалість — 1 тиждень в січні, орієнтовні витрати-120 €) та Літньої (тривалість - 2 тижні в липні, орієнтовні витрати - 240 €) шкіл у Польщі. Під час проведення шкіл студенти матимуть можливість навчатись, проживати, харчуватись, активно проводити відпочинок (пізнавальні екскурсії, концерти…

Зазначимо, що можливість отримати подвійний диплом матимуть студенти ЧНУ практично з усіх спеціальностей — окрім Вищої лінгвістичної школи у Ченстохові, що виступає основним координатором з польської сторони, до співпраці долучаються й інші навчальні заклади Польщі.