bgb
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відкрито нову спеціальність 126 «Інформаційні системи та технології».

Після завершення навчання на бакалавріаті студенти отримують кваліфікацію «Бакалавр з інформаційних систем та технологій, аналітик комп’ютерних систем».

У межах цієї спеціальності запроваджено спеціалізацію «Інтелектуальний аналіз даних». Метою цієї освітньої програми є підготовка фахівців, які спеціалізуються на розробці і застосуванні сучасних методів і технологій у сфері науки про дані (Data Science). Студенти отримають фундаментальні та практичні знання у таких сучасних областях комп’ютерних наук, як аналіз даних, машинне навчання, паралельні та розподілені обчислення, бази даних, алгоритми та структури даних, мови програмування та інші.

Наразі цей напрямок професій є одним із найперспективніших у світі. Результати досліджень аналітичної компанії CareerCast виділяють фахівців Data Scientist на перше місце у рейтингу з 20 найбільш популярних професій в області ІТ та інженерії США з очікуваним збільшенням попиту у 16 %.

Кафедра прикладної математики та інформатики