bgb
 
 
 

Діти, які мають інвалідність, зможуть безкоштовно навчатися в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Навчальний заклад підтримує державну політику щодо соціального захисту громадян цієї категорії.

Нині робиться все необхідне, щоб діти, які мають інвалідність, були залучені до суспільного життя, змогли знайти гідну роботу, отримували належну заробітну плату. Серед передбачених законодавством пільг – і допомога у здобутті

професійної освіти. Як інформують у Черкаському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів, передбачено надання фінансової допомоги дітям із інвалідністю шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації у навчальних закладах і центрах професійної реабілітації для здобуття професії або спеціальності. Таке відшкодування відбувається згідно з Порядком використання сум адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів. Навчатися за кошти Фонду можуть навіть студенти з інвалідністю, які не змогли вступити на бюджетну форму навчання. Співпраця із Фондом соціального захисту інвалідів налагоджена, і це дає додаткові можливості студентам Черкаського національного.

Оплата проводиться посеместрово при вчасній здачі документів до обласного відділення, тільки студентам, які успішно навчаються, без заборгованості та пропусків занять.

У вартість навчання також може включатися відшкодування витрат за проживання іногородніх студентів у гуртожитку, що належить до того ж навчального закладу, в якому оплачується навчання.

З кожним роком кількість тих, кому Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів сприяє у здобутті освіти, зростає. Діти навчаються у різних навчальних закладах України, опановують різні професії. Є серед них лікарі та вчителі, медсестри та юристи, економісти та навіть майбутні композитори.

Переважна більшість студентів не лише добре навчаються, а й закінчують навчальні заклади з відзнаками, що дає їм право продовжувати навчання далі, здобуваючи диплом вищого кваліфікаційного рівня за кошти Фонду.

Детальнішу інформацію можна отримати в Черкаському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів:

м. Черкаси, проспект Хіміків, 50,

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;  тел. 64-70-43