У ЧНУ ім. Б. Хмельницького пройшла зустріч з представниками компанії «Huawei» — провідним всесвітнім постачальником рішень для інфраструктури інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та інтелектуальних пристроїв.

Серед учасників були: керівництво університету — ректор ЧНУ Олександр Черевко, перший проректор Василь Мойсієнко, директор ННІ ІНФОТЕХ Юрій Ляшенко, декан ФОТІУС Борис Онищенко, а також — завідувачі кафедр та викладачі, студенти; делегація «Huawei» — керівник департаменту Enterprise Business Group Дин Кай та координатор освітніх проєктів Олексій Ассаул, заступник директора департаменту персоналу Володимир Білавка та рекрутерка Ольга Миронович; представник міської влади — заступник міського голови Павло Валенчук. 

На зустрічі обговорили питання співпраці університету з корпорацією насамперед у сфері освітніх послуг. Під час розмови окреслили умови співпраці, у межах якої студенти зможуть проходити практику, стажуватись з перспективою майбутнього працевлаштування у «Huawei Ukraine». Також був сформований план дій для інтегрування сучасного курсу «Huawei ICT Academy» у навчальний процес університету. 

Також присутні дізналися про деталі проходження онлайн-курсів на порталі й освітню програму «Насіння для майбутнього».

Сформовані кроки співпраці допоможуть студентам університету отримати актуальні знання у сферах комунікаційних технологій, інтернету речей та штучного інтелекту.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко висловив свою впевненість у співпраці з «Huawei»:

— Сподіваємося на успішну співпрацю! Адже ми маємо ідеї, талановитих студентів, викладачів, що прагнуть розвиватися, тощо. Впевнений, що ми знайшли надійних партнерів для втілення всіх задумів на базі ЧНУ!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

ФОТІУС