Цьогоріч до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вступили 2350 першокурсників.

Вони дуже різні — за віком і вподобаннями.

Це переважно випускники закладів загальної середньої освіти, вони гарно навчалися та мають досить високий бал НМТ. Але передовсім це першокурсники воєнного часу. Серед них є військовослужбовці та ті, чиї батьки воюють за незалежність України.

Є студенти, які залишили свій дім через окупантів, а є ті, хто навіть в окупації прагне здобути вищу освіту в українському ЗВО.

Університетське середовище є соціально спрямованим та інклюзивним — серед життєрадісної й оптимістичної молоді чимало дітей-сиріт, дітей з інвалідністю. Їх підтримують та залучають до університетського життя.

Усіх першокурсників ЧНУ поєднує те, що в епіцентрі геополітичних подій вони будують свою долю, планують своє майбутнє та заряджають всіх оптимізмом.

Відділ інформації та зв’язків із громадськістю ЧНУ знайомить з нашими першокурсниками у межах різноформатного проєкту «Хто ти, першокурснику 2023». Вже зараз читайте їхні історії на сайті та у соцмережах, а невдовзі світлини з їхньої посвяти будуть представлені на фотовиставці в НК № 1.

Валерія Стояновська — учасниця шкільних олімпіад та конкурсів МАН. Під час проходження національного мультипредметного тесту отримала по 200 балів з української мови та математики. Кандидатка в майстри спорту з художньої гімнастики.

Цьогоріч вступила на психологічний факультет. Загалом же цьогоріч факультет набрав 387 осіб.

Знайомтеся, наша першокурсниця Валерія Стояновська:



Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького