Напередодні Дня Святого Миколая студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели благодійний марафон для допомоги дітям із Черкаського обласного онкодиспансеру.

Онкологічні захворювання — це тривале лікування і постійна залежність від донорської крові, якої часто не вистачає. Тому студенти вирішили здати кров і плазму, які знадобляться для лікування онкохворих.Так, до акції долучилося близько 20 студентів, які за станом здоров’я мали право бути донорами. Ті ж, хто з різних причин не можуть здати кров та плазму, переказують гроші. На отримані кошти активісти придбають іграшки для дітей з онкодиспансеру, щоб трішки їх розважити та створити святковий настрій.
Про особливості цьогорічної благодійної акції розповіла голова студради ЧНУ Мар'яна Кусяка:

— Зазвичай студрада відвідувала дітей в онкодиспансері, дарувала іграшки та влаштовувала розважальну виставу до Дня Святого Миколая. Цьогоріч через карантинні обмеження ми не змогли подарувати свято, але завдяки донорській крові точно зможемо врятувати комусь життя, — зазначила Мар'яна.
За словами студентів Черкаського національного, «посидіти на дієті» один день — це найменше, що можна зробити, аби здати кров і таким чином допомогти «хоча б одним дитячим оченятам стати щасливішими».

Ректор ЧНУ Олександр Черевко вкотре наголосив на важливості благодійної діяльності:

— Цьогорічний благодійний захід — це ще один привід пишатися нашими студентами, які мають не лише гострий розум, а й добре серце. Нехай їхня ініціативність надихає й мотивує інших робити добро! — зазначив Олександр Володимирович.

Нагадаємо, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького цьогоріч отримав відзнаку від керівника ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «Черкаси-Плазма» Ярослава Березаня за сприяння донорському руху.



Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького