Запрошуємо студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяти участь у програмі «Європейська ніч дослідників».

«Європейська ніч дослідників» — це загальноєвропейський захід, що фінансується за програмою Дії Марії Склодовської-Кюрі (MSCА) і спрямований на демонстрацію різноманітності науки, її впливу на повсякденне життя суспільства, а також на стимулювання інтересу до розвитку наукової кар’єри, особливо серед молоді. Заходи можуть включати практичні експерименти, наукові шоу, дебати, семінари для дітей, наукові квести тощо.

Європейська ніч дослідників відбувається щороку, як правило, в останню п’ятницю вересня. Для поточного конкурсу захід планується на 24 вересня 2021 року.

Гранти на проведення заходів у межах програми можуть отримати будь-які юридичні особи, зареєстровані у країнах ЄС або асоційованих країнах.

На отримання гранту має право будь-який проєкт чи захід, що підвищує обізнаність громадськості про позитивну роль наукових досліджень у суспільстві — особливо серед молоді. Ці заходи можуть включати практичні експерименти, наукові шоу, дебати, семінари для дітей тощо.

Загальний бюджет програми «Європейська ніч дослідників» на 2021 рік становить 8 мільйонів євро.

Конкурс відкритий до 12 січня 2021 року.

Всю інформацію про те, як подати заявку, можна знайти за посиланням.

Посібник “H2020 Programme. Guide for Applicants European Researchers’ Night” за посиланням.

Центр зовнішніх і міжнародних зв'язків