Другокурсниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анастасія Шкурдода була відібрана для участі у міжнародному молодіжному обміні «Understanding Gender Perception» («Розуміння гендерного сприйняття в різних культурних контекстах») за програмою ЄС «Erasmus+».

За умовами обміну студентка ННІ іноземних мов упродовж десяти днів була на острові Тасос, Греція.

Молодіжний обмін «Розуміння гендерного сприйняття в різних культурних контекстах» — це проєкт, який спрямований на активний внесок у створення інклюзивних спільнот для молодих людей у всьому світі. Основною метою є створення сприятливого ґрунту для відкритого діалогу, де всі сторони зможуть вільно висловлювати свої погляди на гендерні питання, а також знайти шляхи активного сприяння створенню відкритого мультикультурного та толерантного суспільства.

Проєкт реалізується ГО «System & G» (Греція) у партнерстві з ГО «Центр євроініціатив» (м. Суми, Україна) та громадськими організаціями з Іспанії, Латвії, Туреччини та Йорданії. У проєкті брали участь 36 молодіжних лідерів та активістів із вищезазначених країн.

Цей досвід допоміг визначити культурні відмінності між різними країнами, ознайомитися з темою прав людини та покращити навички розмовного володіння англійської мови, які Анастасія зможе використати у подальшому навчанні на спеціальності «Середня освіта (англійська; німецька мови)».

ННІ іноземних мов