На всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2024» в номінації «Українська мова та література» Черкащину представляла Ольга Морокова — випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (2013 року), вчителька Канівської спеціалізованої школи № 6 із поглибленим вивченням іноземних мов.

За результатами двох випробувань — «Уроку» та «Майстерки» — фіналістка посіла друге місце в загальному рейтингу. Диплом переможниці вручив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Фінальний етап II туру конкурсу проходив у Львові впродовж 13–17 травня.

Ольга Морокова поділилася враженнями:

— Для мене фінал конкурсу «Учитель року — 2024» — це безмежний політ думок, фантастичний вимір ідей, креатив, позитив і неймовірний заряд. Час, коли зустрілися 12 абсолютно різних освітянок із різних куточків України, і простір, де поєдналися дух змагань та енергія підтримки. Щоденні настанови від членів журі наснажували й стимулювали творити, а підтримка нових друзів зорієнтовувала на шляху до успішних результатів. І в цей момент я забувала, що це конкурс, що нас оцінюють... Спілкування, нові знайомства, обмін досвідом — це найважливіше, що взяла з фіналу. 12 освітніх діамантів (саме так нас називали члени журі) протягом 13–17 травня у Львові запалювали серця, підкорювали недосяжні вершини й щиро з посмішкою ішли вперед. Горда тим, що була частиною цієї надважливої події, яка, я впевнена, наблизила нас до найочікуванішої Перемоги.

Завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики професорка Людмила Шитик, яка була членом журі, зауважила, що втішена результатами своєї колишньої студентки, її креативністю, відкритістю до спілкування (до слова, Олю однозгідно конкурсантки обрали своєю старостою), здатністю змінюватися, перебудовуватися відповідно до змодельованої ситуації. За такими вчителями — майбутнє нашої освітньої царини.

Бажаємо Ользі щасливої вчительської і жіночої долі, нових фахових досягнень, реалізації життєвих задумів і здійснення мрій!

 

Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики