Завершився дводенний тренінг у межах проєкту «LOGO Інклюзія. Тандем навчання». Проєкт ініційований КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників міста Черкаси та кафедрою початкової освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Протягом двох днів студенти та викладачі кафедри початкової освіти, зокрема, студенти спеціальності 016 «Спеціальна освіта (Логопедія)» та 013 «Початкова освіта» опановували нові знання та навички під час навчального тренінгу., що проходив на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3.

Своїми лайфхаками й практичними кейсами для логопедів ділилася спікерка заходу — директорка Міжнародного інституту інклюзії Зоряна Ленів.

Під час другого дня зустрічі було розглянули питання: організація інклюзивного навчання у закладах освіти; співпраця з Інклюзивно-ресурсними центрами; особливості побудови команди психолого-педагогічного супроводу; роль та функції асистента вчителя; технології інклюзивного навчання та ін.

Учасники тренінгу мали змогу поповнити свої професійні компетенції технологіями реалізації інклюзії: визначати освітні потреби, взаємодіяти у команді фахівців та з дітьми із різними ОП, застосовувати коучингові та фасилітативні технології в командній взаємодії. По завершенню курсу студенти та викладачі отримали сертифікати.

Кафедра початкової освіти