bgb
 
 
 
 
 

Викладачі кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у вебінарі «Застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоровʼя (МКФ) у реабілітаційній діяльності».

Загальна мета класифікації МКФ — визначити уніфіковану і стандартизовану мову та схеми опису станів здоров'я та станів, пов'язаних зі здоров'ям. МКФ належить до «сімейства» міжнародних класифікацій, розроблених Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВОЗ) для застосування до різних аспектів здоров'я. Сімейство міжнародних класифікацій ВОЗ забезпечує загальні правила для кодування широкого спектру інформації, пов'язаної зі здоров'ям (наприклад, діагностика, функціонування та обмеження життєдіяльності, причини для звертання за медичною допомогою) і використовує стандартизовану загальнодоступну мову, що дозволяє спілкування на теми, пов'язані зі здоров'ям та охороною здоров'я у всьому світі в різних дисциплінах і галузях науки.

Оскільки викладачі кафедри готують спеціалістів за напрямами фізкультурно-спортивної реабілітації, ортопедагогіки та здоров’я людини, було корисно та цікаво послухати фахівців інших ЗВО.

Організатором вебінару була Асоціація фахівців фізкультурно-спортивної реабілітації та ФР.

Кафедра анатомії, фізіології та фізичної реабілітації