Професор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталій Масненко в проєкті «Актуально з Волошиним» говорив про майбутнє України після перемоги та розвінчував  історичні міфи, створені російською ідеологією.

 В Україні триває російсько-українська війна. Відомо, що для обґрунтування агресії проти України Путін використав цілий комплекс історичних міфів. Які основні складники такої фальсифікації історії та в чому її небезпека? Чи правда, що для формування сучасної української нації найбільшим об'єднавчим чинником став Путін? Чи займе Президент Зеленський важливе місце в пантеоні Українських героїв? Що треба змінити в українській системі освіти, зокрема в гуманітарному блоці, в умовах опору російській агресії? Після перемоги у війні буде відбудова України. Яких помилок не повинні повторити українці після Помаранчевої революції і Революції Гідності у політичному, державотворчому процесі?

Пропонуємо вашій увазі відео з новою актуальною розмовою з доктором історичних наук, професором Віталієм Масненком, де ви можете дізнатися детальніше про ці та інші питання.

 

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії