У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбуваються студентські вибори. У перший день голосування студентська громада обирала очільника студентської ради університету, голів студентських рад навчально-наукових інститутів, факультетів і виборних членів, що представлятимуть інтереси свого ННІ та факультету в студентській раді університету.

Другого дня студенти голосуватимуть за майбутніх голів студентських рад гуртожитків і членів студентських рад інститутів та факультетів.

Дільничні комісії розпочали роботу з 8 години ранку. Студенти підтримували своїх кандидатів та охоче ділилися враженнями про виборчий процес.

На думку студентки ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Аліни Сушко, майбутній лідер студентської ради університету повинен бути творчою, креативною, працьовитою, відповідальною людиною.

Досвід роботи в органах студентського самоврядування мав студент ННІ української філології та соціальних комунікацій Дмитро Кузьмінський. Він вважає, що головою студентської ради університету має бути кандидат, завжди відкритий до співпраці, що не тільки слухає, а й чує студентські прохання.

Захищати права студентів, допомагати їм, згуртовувати колектив, показувати, що студентське життя — це не лише навчання, а й позитивні емоції, яскраві заходи, творче оточення — такі основні завдання майбутнього лідера студентів виокремила кандидатка на посаду голови студради університету Мар’яна Кусяка.

За даними центральної виборчої комісії університету, вибори дійсні, адже явка студентів склала понад 50%.

Перший день голосування завершився о 15 годині. Нині члени ЦВК підраховують кількість голосів. Результати голосування будуть оприлюднені 21 жовтня.

Детальніше про виборчий процес дивіться у фоторепортажі:

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/vybory-do-studrady.html#sigProId95da04bcea

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького