Відбулися фінальні матчі «Великоднього кубку ЧНУ—ЛНЗ», який проходив у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького за підтримки ФК «ЛНЗ» (Черкаси).

Неймовірні емоції та шалений драйв панували на футбольному полі протягом усіх днів турніру. Але в останній день змагань було найспекотніше. Адже переможець має бути тільки один.

Відкривали півфінал команди «Збірна Світу» та «Boba Messi». З перших хвилин матчу «Збірна Світу» показувала характер й постійно тиснула на суперника. Команди обмінялись голами й пішли на перерву із рахунком 1:1. У другому таймі «Збірна Світу» не зменшувала натиск й змогла забити ще два м’ячі. Кінцевий результат 3:1. «Збірна Світу» йде у фінал.

Другий півфінальний матч був між командами «Юність» та «Викладачі». До цієї гри «Викладачі» без проблем перемагали своїх суперників, демонструючи упевнену перевагу. Але не в цього разу. «Юність» змогла дати гідну відсіч опонентам. Максимально рівна й складна гра. 1:1 після першого тайму. Обидві команди обмінювались атаками кілька разів. Урешті-решт «Викладачі» змогли дотиснути суперника й перемогти із рахунком 3:1.

У фіналі зіткнуться команди «Збірна Світу» та «Викладачі». Але перед цим на глядачів очікували ще дві гри.

Жіночі команди «Еврика» та «Енергія» провели товариську зустріч. «Енергія» здобула мінімальну перемогу 1:0. У матчі за 3 місце грали команди «Юність» та «Boba Messi».
До цього вони вже зустрічались у групі. Тоді «Юність» змогла здолати суперників із рахунком 2:1. У матчі за 3 місце було справжнє полум’я. Ледь не найцікавіший матч на турнірі. Обидві команди демонстрували чудову гру у всіх сенсах. «Юність» першою забила гол. Але вже буквально за декілька хвилин рахунок став рівним. Підсумок після першого тайму 1:1. У другому команди не зупинялись. Обидва воротарі демонстрували чудову гру, відбиваючи найскладніші удари. «Юність» забиває гол і рахунок стає 2:1. Але знову через декілька хвилин «Boba Messi» зрівнює 2:2. До кінця матчу залишається 10 секунд і остання атака «Юності». Вихід віч-на-віч. Удар і… Стійка воріт. Свисток, що означає серію пенальті. У ній «Юність» здобуває перемогу 3:2 і займає 3 місце на турнірі.

У довгоочікуваному фіналі зустрілись «Збірна Світу» та «Викладачі».  Обидві команди налаштовані рішуче  й готові боротись. «Викладачі» і «Збірна Світу» вже грали у групі. Тоді «Викладачі» перемогли із рахунком 7:5. Для «Збірної Світу» — це додаткова мотивація відігратись. Свисток сигналізував початок матчу. Гравці збірної відразу взяли м’яч під свій контроль. Не пройшло й п’яти хвилин, як «Збірна Світу» відкрила рахунок. Вони не переставали атакувати і після першого тайму перемагали 2:0. «Викладачів» було малопомітно у перших дванадцяти хвилинах. У другому таймі вони активізувались. Гра стала більш жорсткою й емоційною. «Викладачі» змогли забити і рахунок став 2:1. Здавалось, що це ідеальний шанс, щоб зробити «камбек» й перемогти у матчі. Але «Збірна Світу» зробила висновки після поразки у групі. Вони не порушили концентрацію й змогли забити ще два м’ячі. 4:1 на користь гравців збірної. Вперше «Викладачі» програють, ще й з таким рахунком. На останніх секундах вони все-таки забили свій останній гол на турнірі. Свисток. «Збірна Світу» перемагає своїх суперників із рахунком 4:2 і стає володаркою «Великоднього кубку ЧНУ—ЛНЗ».

Переможців «Великоднього кубку ЧНУ-ЛНЗ» нагороджували перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко та керівник пресслужби й маркетингу футбольного клубу «ЛНЗ» Андрій Вєков.

У підсумку команди зайняли такі місця:
1 місце — команда «Збірна Світу».
2 місце — команда «Викладачі».
3 місце — команда «Юність».
— Хочеться всім подякувати за спільний турнір. Змагання довели, що ЧНУ — це спортивна родина. Вона об’єднується в складні часи й тримає спортивний фронт, — зазначив Василь Миколайович.
Андрій Вєков подякував уболівальникам за потужну підтримку своїх команд:
— Я бачив як ви наполегливо підтримували свої команди. Завдяки вам ми змогли поринути в атмосферу весняного футболу. Всі отримали задоволення від яскравих матчів.

Команди-призери Кубку отримали медалі та кубки. Окрім цього, співорганізатор турніру вручив переможцям оригінальні портфелі «Puma» з емблемою футбольного клубу «ЛНЗ».
Решта команд отримали приємний бонус у вигляді подарунка від спонсора турніру ТМ «Золотисті чипси».

Про це також дивіться у сюжеті «Суспільне. Черкаси»

 

 

Денис Непогодьєв, студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Анна Харченко, студентка 4 курсу  ННІ української філології та соціальних комунікацій