Вокальна студія «Vоices» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького здобула перемогу в Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв Hora din Moldova (Молдова, Кишинів).

Музика переможе війну. Саме так завжди говорять учасники вокальної студії, які чи не з перших днів війни стали боронити нашу країну на культурному фронті. Ще зовсім молодий колектив юних та творчих студентів ЧНУ, котрі об’єдналися заради спільної місії, вже встиг успішно заявити про себе у мистецькій сфері. Участі у благодійних заходах на підтримку військових, відеороботи, перемоги у конкурсах — гурт дав потужний старт і не збирається зупинятися.

Логічним продовженням цієї діяльності є перемога в музичному конкурсі в Молдові. Частина коштів із внесків учасників була спрямована на підтримку наших ЗСУ.

Музика — це те, що тримає нас та ще тисячі українців і українок в тяжкі часи війни. Кожна наша перемога в конкурсі, кожен виступ — це не лише наш, особистий розвиток, як співаків, а й крок до перемоги України. Беручи участь у конкурсах і благодійних концертах, ми допомагаємо нашій армії та підтримуємо моральний дух українців, — ділиться учасниця вокальної студії «Vоices», студентка ННІ педагогічної освіти, соціально роботи та мистецтв Надія Запрягайло.

Це не перша перемога в скарбничці студії. Вокальна студія «Vоices» брала участь у низці міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсах, завжди тримаючи високу планку своїх виступів.

Про те, як проходив конкурс, за якими критеріями відбирали роботи, та подальші плани колективу, розповіла співзасновниця вокальної студії «Vоices» Анна Прокопчук.

— Конкурс Hora din Moldova (Молдова, Кишинів) проводився у дистанційному форматі. Колектив подав номер, який найбільше розкриває наші переживання і переконання у час війни в Україні. Ми також боремось на своєму фронті, доводячи, що Україна жива і житиме!!! Своєю творчістю ми проголошуємо бажання жити у мирній країні без війни. Колектив бере участь у тих конкурсах, організатори яких дійсно перераховують благодійні внески на потреби ЗСУ. Наша перемога — це доказ, що ми на правильному шляху, шляху, який називається «Перемога». Також це об'єктивна оцінка наших досягнень, оскільки ми досить молодий колектив. Наразі також подали кілька робіт студії, цього разу відео роботу про нашу Черкащину, на ще один міжнародний конкурс. Чекатимемо на результати. Віримо в ЗСУ, віримо у силу мистецького тилу й у те, що ми робимо. Адже, те, що тримало нас раніше, буде тримати нас й надалі — це віра у нашу Перемогу і мир в Україні.

Вокальна студія «Vоices» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького