Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко вітає з Міжнародним Днем студентів:

— Це свято для нас усіх, бо без студентства нема науки, розвитку і перспективи.

Це свято студентської активності. І це невипадково, бо освічена та інтелігентна молодь, студенство  — рушій усіх суспільних процесів. Активна життєва позиція та молода енергія руйнують імперії і долають будь-які перешкоди.

Так було у всі часи і так є зараз в Україні. Студентство бореться на всіх фронтах, відстоюючи незалежність своєї країни.

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького – не виняток. Ви воюєте або підтримуєте своїх рідних, які пішли на фронт. Ви волонтерите, збираєте кошти на ЗСУ, підтримуєте притулки для тварин, ведете цифрову війну, плетете сітки, співаєте й малюєте, проводите просвітницьку роботу. При цьому досягаєте успіхів у навчанні, перемагаєте в інтелектуальних конкурсах. Ми всі пишаємося вами!

Більшість із вас залишилася вдома, бо саме тут твориться нова світова історія, і саме ви ви є її частиною та її творцями!

Дорогі наші студенти!

Хоч ваша юність обпалена війною, ви проходите це випробування з честю, надихаючи нас! Бажаю вам реалізувати себе у своїй країні! І щоб на нашу землю прийшов мир! А все, необхідне для щастя, ви створите самі — для цього у вас є завзяття, таланти, гарна освіта і бажання! Віримо у вас і в Україну!

Ваш ректор Олександр Черевко