25 листопада святкує свій 85-річний ювілей ветеран праці, Відмінник освіти України Галина Павлівна Олійник.

Випускниця Львівського державного університету присвятила життя ботаніці, здолала шлях від асистента кафедри ботаніки Черкаського державного педагогічного інституту до доцента, завідувача кафедри біології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У науковому здобутку Галини Павлівни понад 80 друкованих праць. Кандидатську дисертацію на тему: «Водорості очисних споруд виробництва мінеральних добрив» захистила у 1985 році в Інституті ботаніки імені М. Г. Холодного НАН України.
Упродовж тривалого часу Галина Павлівна була членом комісії з організації та проведення обласних учнівських олімпіад з біології; постійно надавала допомогу в оснащенні кабінетів біології в школах, консультувала вчителів з питань написання наукових робіт, оформлення кабінетів, виготовлення гербаріїв та інших наочних посібників. Неодноразово керувала та рецензувала наукові роботи, виконані учнями шкіл у Малій Академії Наук.

Галина Павлівна на громадських засадах була лектором науково-просвітницького товариства «Знання», викладала на курсах підвищення кваліфікації вчителів біології області.

Зичимо нашій мудрій порадниці здоров’я на многая літа!

ННІ природничих та аграрних наук