Випускниця ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юліана Соколенко, щойно отримавши диплом бакалавра, вирішила не робити перерву в навчанні й ефективно використала літні канікули для участі в міжнародних освітніх проєктах.

Дівчина успішно пройшла курс XVII міжнародної літньої школи «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine», яку провів Одеський національний університет імені Іллі Мечникова  для молодих учених, аспірантів і магістрів з молекулярної біології, біотехнології та біомедицини, а також пройшла онлайн-тренінг «Активні громадяни» від Британської Ради. А нещодавно отримала відповідні сертифікати підтвердження участі. 

— Надзвичайно рада, що організатори успішно реалізували заходи попри військові дії в Україні, — поділилася враженнями Юліана на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. — Під час тренінгу від Британської Ради учасники більше дізналися про планування проєктів, пошуки можливостей та їх втілення. Під час літньої біологічної школи ми почули безліч цікавих лекцій з різних галузей медико-біологічних наук. Це була унікальна можливість для всіх учасників послухати про сучасні дослідження, відкриття, перспективи розвитку та отримати мотивацію для власних досліджень.