Молодшого сержанта Олексія Семенюка з Черкас, випускника ННІ міжнародних відносин, історії й філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Як повідомили у пресслужбі Черкаського обласного ТЦК, Олексій з 2014 року брав активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганських областей. У 2017 році за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, відданість Батьківщині, українському народу та з нагоди Дня українського добровольця був нагороджений ювілейною відзнакою «Холодний Яр».

Олексій був оператором розрахунку ППРК «Стугна-П» взводу протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону окремої мотопіхотної бригади.

Загинув захисник 5 березня від ворожого обстрілу поблизу міста Сєвєродонецьк.

Олексій Семенюк навчався у Черкаському національному університеті на історика. Мав позивні «Терміт» та «Нацик», які отримав у 2014 році, коли добровольцем пішов воювати на схід України.

 «У день, коли твоє зупинилось серце, я прокинулась від вранішнього сну. Як сказати всім, що тебе більше нема, коли сама не вірю в це», — зазначає Лідія Семенюк, його дружина.

Він завжди готовий був захищати Україну.

«Я його знаю більше не як воїна, а як молоду людину, яка хотіла навчати інших. Він був світлий, щирий, він був патріот і мав оці напрацьовані елементи виховної роботи, яка б допомогла в роботі з молоддю. Мав багато ідей, купу проектів. Його цікавили археологічні експедиції, готовий був вчитися і навчати. Це була динамічна людина. Є люди, що живуть рівненько собі, тихо. Він був не такий. Олексій казав, треба вести дітей в похід, показувати землю, де гори, де ліси, щоб наші історики бачили це безпосередньо. Адже у нас на Черкащині кожен пагорб має свою історію», — розповідає  директорка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії ЧНУ Наталія Земзюліна Назарію Вівчарику для інтернет-видання «Прочерк».

Повну версію статті читайте на сайті «Прочерк».

Світла память герою!