Днями до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завітав відомий український політик і громадський діяч Іван Заєць.

Під час зустрічі з політиком ректор університету Олександр Черевко запропонував йому принагідно провести студентам університету кілька лекцій з політології.

Також столичний гість ознайомився з експозицією «Музею історії університетської книги» у науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича та зробив відповідний запис у Книзі відгуків. Зацікавленість в Івана Олександровича викликала й скульптурна композиція «Норд-Вест», яка була нещодавно відкрита біля приміщення книгозбірні. До Державного архіву Черкаської області політик передав свої рукописні спогади на майже 100 аркушах.

Нагадаємо, що Іван Заєць поруч з іншими державотворцями знаходився біля першоджерел незалежної України, 5 разів обирався депутатом Верховної Ради (1991 – 2007 рр. І – IV, VI скликання), а у 2000 – 2001 рр. обіймав посаду Міністра екології та природних ресурсів України в уряді Віктора. Ющенка. Унікальні заслуги Івана Олександровича в розбудові нашої держави відзначені орденом «За заслуги» всіх трьох ступенів та Ярослава Мудрого V ступеня.

Григорій Голиш, директор НБ ім. М. Максимовича