Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела позачергове засідання. Це зумовлено виконанням нормативно-правових вимог щодо проведення виборів ректора університету.

Так, на виконання Закону України «Про вищу освіту», «Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти» (Постанова КМУ від 5 грудня 2014 року № 726) було затверджено низку положень.

Положення були розроблені організаційним комітетом з проведення виборів ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького та погоджені з профспілковим комітетом.

Проєкти документів були розміщені на інформаційних ресурсах університету для ознайомлення членів вченої ради та всіх охочих. Перший проректор університету, голова організаційного комітету з проведення виборів ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко презентував положення «Про порядок проведення виборів ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького»; «Про організаційний комітет із проведення виборів ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького»; «Про виборчу комісію з проведення виборів ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького»; «Про обрання представників із числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького»; «Про порядок обрання представників із числа студентів, які мають право брати участь у виборах ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького», а також «Порядок акредитації та організації роботи спостерігачів, громадських спостерігачів і представників засобів масової інформації на виборах ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького».

Вчена рада одностайно затвердила документи.

Голова вченої ради, ректор Олександр Черевко поінформував членів вченої ради про оголошення карантину в університеті та перехід на дистанційну форму навчання. Він закликав дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки.

Виконано й приємну місію. Атестат професора отримав доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, народний художник Іван Бондар. Ректор також вручив Івану Івановичу подяку Міністерства освіти і науки України.

Вручено атестати про вчене звання доцента Надії Сторожук (ННІ ІНФОТЕХ), Валентині Литвин (ННІ природничих та аграрних наук), Наталії Черненко (ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я).

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького