Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела чергове засідання.

Передовсім ректор університету Олександр Черевко виконав приємну місію — вручив атестати про присвоєння вчених звань викладачам. Вчене звання «професор» отримала Наталія Зачосова, доктор економічних наук. Відтепер у Черкаському національному збільшилася і кількість доцентів. Ними стали Людмила Вовкочин, кандидат педагогічних наук, Олена Михальчук, кандидат педагогічних наук, Ольга Атамась, кандидат педагогічних наук.

Важливим питанням порядку денного був Стратегічний план розвитку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Представив його ректор ЧНУ:

— Місія університету полягає у забезпеченні підготовки висококваліфікованих фахівців і наукових кадрів. Переконаний, що це можна реалізувати шляхом поєднання фундаментальності та фаховості освіти, наукових досліджень і виховання, інтеграції в європейське співтовариство.

Нині університет функціонує в період постійних викликів і змін. Основними шляхами їх подолання є співпраця з роботодавцями, дуальна освіта, міжнародна діяльність, автоматизація й модернізація процесів навчання, адміністрування в закладі, а також акціонування освіти, функціонування альтернативних її видів.

Окресливши перспективи розвиту, Олександр Володимирович подякував усьому науково-педагогічному колективу за досягнення, за те, що в такий непростий час університет демонструє зростання за всіма рейтинговими показниками.

— Освіта зміниться, якщо змінимося ми, — підсумував він.

Обговоривши Стратегічний план, члени вченої ради внесли в нього свої зауваження та затвердили документ.

На засідання також були винесені питання щодо змін до положення про організацію освітнього процесу в університеті. Детальніше про них розповів перший проректор університету Василь Мойсієнко.

Крім цього, вчена рада розглянула низку питань, що стосувалися вступної кампанії 2019 року. Було також затверджено теми досліджень, освітні програми, звіти акредитаційних комісій, рекомендовані до друку наукові та навчально-методичні праці.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького