З нагоди Дня юриста перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко розповів у студії програми «Ранок на UA: Черкаси», як саме організовують навчання в ЗВО та де можуть реалізувати себе майбутні професіонали.

Перший проректор розповів про умови вступу до університету, особливості навчання, стажування в Україні та за кордоном, практику «подвійного диплома» та можливості працевлаштування.

За словами проректора, юридична спеціальність започаткована в університеті в 2002 році, а в 2007 році утворено юридичний факультет. Після реорганізації фахівців з юридичних спеціальностей готують у навчально-науковому інституті економіки і права. Навчання студентів Черкаського національного передбачає співвідношення теорії і практики, адже в ЗВО дотримуються принципів дуальної освіти та намагаються наблизити освітній процес і теоретичну діяльність до практики. Саме з такою метою створена і юридична клініка, яка продовжує успішно функціонувати.

Василь Мойсієнко повідомив, що понад 80% студентів-юристів університету після навчання вдало працевлаштовуються в Україні та за кордоном. Проректор назвав також успішних випускників ННІ економіки і права, що досягли професійних вершин, а також відомих викладачів-практиків, які читають лекції студентам Черкаського національного. Зокрема, студенти зустрічалися з першим заступником Міністра юстиції Оленою Сукмановою, заступником Генерального прокурора Давідом Сакварелідзе, прокурорами та суддями США, німецькими професорами тощо.

Детальніше — у випуску програми «Ранок на UA: Черкаси» з «ранковим гостем» Василем Мойсієнком:

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького