Фінальний етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка відбувся в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради 6 березня.

У заході взяли участь 22 учні закладів загальної середньої та професійної освіти і 5 студентів вищої освіти, які володіють мовними вміннями і глибокими знаннями літературного процесу та життєпису творчості Великого Кобзаря.

На часі проведення Конкурсу надзвичайно важливе, бо він сприяє формуванню нового етичного мислення й поширенню українських цінностей. Тарас Шевченко став одним із творців української нації. Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім національним пророком, символом високих духовних можливостей української людини. Його спадщина — це «велика книга мудрості, книга любові до України». Слово Шевченка  невмируще й потужне, зрозуміле багатьом народам, а сила заповітів — живильна й невичерпна.

Переможців обласного етапу привітав Валерій Данилевський, начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, і побажав обдарованим черкаським учням творчого натхнення, упевненості у власних силах та нових звершень і перемог.

Учасники Конкурсу отримали вітальні листи від Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, у яких висловлені щирі вітання із нагоди проведення фінального етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка! Зокрема зазначено, що Шевченків світ понад часом, тому кожне нове покоління вбачає в ньому цінності своєї доби і переконується, як важливо жити Шевченківськими заповітами. Хоч цьогорічний фінальний етап проходить в умовах карантинних обмежень, творчість Шевченка допомагає перебороти труднощі, бо вона є духовним фундаментом для кожного з нас. Також участь у мовному змаганні — величезний внесок у розвиток та популяризацію української мови, краща можливість посилити голос Шевченкового слова, утвердити роль рідної мови, яка для нашого народу завжди була одним із найцінніших скарбів.

До привітань долучився перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко, головний спеціаліст Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валентина Ткаченко, Раїса Дзюбак, проректор комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради». Вони побажали конкурсантам наснаги, упевненості у власних силах, реалізації творчих задумів і перемог.

Організатори Конкурсу гідно оцінили досягнення творчої молоді та її наставників: усі фіналісти отримали дипломи й цінні подарунки, а вчителі — подяки.

Цього ж дня роботи учнів і студентів були відправлені в Київ для перевірки членами журі ІV (фінального) етапу Конкурсу.

Комунальний навчальний заклад
«Черкаський обласний інститут
післядипломної освіти педагогічних працівників
Черкаської обласної ради»