У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького завершується державна атестація.

Попри воєнний стан, завершення навчального року цьогоріч відбувається за раніше визначеним графіком, особливих змін у термінах проведення випускних заходів не відбулося.

Проведення випускних екзаменів, а також захист кваліфікаційних робіт відбувався у змішаному форматі, з дотриманням заходів безпеки.

Ті, хто знаходиться за межами міста, мали змогу скласти іспити дистанційно. А ті, хто мав змогу з’явитися на іспити особисто, охоче це зробили.

Адже нині, як ніколи, викладачі й студенти цінують особисте спілкування.

У цьому році ЧНУ випускає 968 бакалаврів, з них 12 молодших бакалаврів. Паралельно триває підготовка до проведення вступної кампанії.

ННІ української філології та соціальних комунікацій

Зі здобуттям вищої освіти привітала студентів-журналістів завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко:

— Ви особливі цьогоріч, бо здолали три роки дистанційки, складали держіспит під виття сирени, змогли якісно підготуватися, ще й представити цікаві проєкти. Професійне щастя вас бачити в наших університетських аудиторіях

ННІ природничих та аграрних наук

Роботи студентів спеціальності 101 «Екологія» стосувались різноманітних актуальних тем — якості атмосферного повітря, збереження біорізноманіття, природно-заповідного фонду, впливу рекреаційного навантаження тощо. Випускники продемонстрували високий рівень розуміння досліджених явищ і процесів та готовність працювати на посадах екологів в різноманітних установах. Зокрема, вони отримали запрошення на роботу до Державної екологічної інспекції Центрального округу від голови атестаційної комісії першого заступника начальника закладу  Сергія Поліщука.

Комісія була вражена відповідями студентів 4 курсу спецальності 014.06 «Середня освіта (Хімія)», оскільки всі вони проходили виробничо-організаційну та педагогічну практику у відповідних школах, опанували методиками нових підходів викладання хімії, проводили уроки, як в дистанційному так і змішаному форматі, зважаючи на різні непередбачувані ситуації в державі, що дозволило розвинути, сформувати, поглибити ключові компетентності студентів як особистості на робочому місці вчителя.

Викладачі захоплюються та пишаються саме  українською освітою, теоретичними та практичними навичками студентів-випускників, які є потужним фундаментом для подальшого розвитку освіти в нашій державі. Чекаємо з нетерпінням наших випускниць в магістратурі та бажаємо їм успіхів, саморозвитку та бажання вчити нашу талановиту, стійку духом молодь в майбутньому!!!

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва

На кафедрі дошкільної освіти комплексний кваліфікаційний екзамен відбувався з метою встановлення відповідності засвоєних здобувачами вищої освіти обсягу знань, умінь, навичок вимогам стандарту вищої освіти та проходить у змішаній формі (online та offline режимі).

До роботи атестаційної комісії, яка працює згідно затвердженого складу, долучилися Галина Гаврилюк, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності та Тимофій Десятов, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

Вітаємо здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» із успішним складанням екзамену.

Студенти 4 курсу освітньої програми «Початкова освіта та культурно-дозвіллєва діяльність» на державний іспит одягнули вишиванки на знак незламності та єдності українського народу. Здобувати освіту в умовах війни — це діяльність в режимі особливої відповідальності, працездатності, наполегливості , єдності та невичерпної сили творення нової історії України!

Разом переможемо!
 Психологічний факультет
Вітаємо студентів, які навчалися  за ОП «Практична психологія» та «Практична психологія, іноземна мова» із успішним завершенням державних іспитів!

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії

 —  Відрадно, що комісія приймала екзамени у змішаному форматі з дотриманням заходів безпеки, переважно в аудиторному режимі (за винятком студентів-військовослужбовців та іноземців), — наголосив Василь Мельниченко, професор кафедри археології, новітньої історії та спеціальних галузей історичної науки. — Особливо приємно було після вимушеного періоду дистанційного навчання спілкуватися зі своїми вихованцями «наживо». І традиційне фото на згадку. Навчальний рік завершився, але у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького продовжується активна робота — незабаром розпочнеться вступна кампанія, а там і новий, надзвичайно відповідальний навчальний рік.

Успіхів та професійних здобутків бажаємо студентам-історикам!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького