Тематичний літературний вечір, присвячений Дню Гідності та Свободи, провели в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

Студенти взяли участь у конкурсі читців, присвяченому пам`яті героїв Революції Гідності під назвою «Поезія, народжена патріотами».

Біль і тугу за загиблими на Майдані висловила піснею «Плакала калина» студентка 3-ПО групи Галина Іжко. Пам`ять Героїв Небесної Сотні, всіх українських патріотів, які віддали життя за Україну, студенти вшанували хвилиною мовчання.

​«Зараз нашій країні, як ніколи потрібно бути єдиною та згуртованою. Саме сьогодні, в цей час, ми маємо проявити свою любов до рідної України. І поезія — це найкращий спосіб, щоб усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня», — звернувся до присутніх директор інституту Тимофій Десятов.

Участь у конкурсі взяли як активні учасники студентської літературної студії «Freedom», так і студенти 1 курсу. Оцінювали декламування віршів члени журі: доцент кафедри української літератури та компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, поетеса Ганна Клименко-Синьоок, начальник відділу виховної роботи, кандидат наук із соціальних комунікацій Людмила Солодка, директор інституту професор Тимофій Десятов, ​студентка 4 курсу спеціальності «Дошкільна освіта», координатор студентської  літературної студії «Freedom» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Валентина Колос.

Із понад двадцяти учасників відзначили найкращих: студентку 4-ДО Анастасію Сугак, студентку 3-ДО Дашу Ткач, студентку 1-ДО Олександру Вітько, студентку 3-ПО Антоніну Журбу, студентку 3-ДО Аліну Кутову. Гран-прі отримала студентка 3-ПО Маргарита Чернець. Усім читцям поезії дісталися подарунки від ректорату та благодійного фонду «Урожай громаді». Особистий подарунок від Ганни Клименко-Синьоок — збірка  авторської поезії і запрошення до її літературної студії — отримали студентки Валентина Колос і Маргарита Чернець. 

 

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва