Капеланська служба Черкаської територіальної оборони в храмі Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія, що на Університетській площі перед Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького, організувала доброчинний ярмарок речей ручної роботи.

Про це повідомляють на сайті  «Суспільне: Черкаси». Свої вироби поштою надіслали 30 майстрів з усієї України, доєдналися й місцеві, розповів настоятель храму Ігор Шемяков.

За словами протоієрея, зібрані гроші витратять на потреби військовослужбовців. Зокрема, планують придбати авто на передову.

— Ярмарок цей дуже потрібен, бо більшість людей, які жертвували і донатили на байрактари та все інше, розраховували на швидку війну, а вона швидко не закінчиться, вона буде продовжуватися. Тому людей треба підтримувати, — розповів настоятель храму.

Майстриня Аліна Горбаченко привезла на ярмарок свою кераміку:

— Мені написала дівчинка з капеланської служби, що вони збирають кошти для військових. І я вирішила поділитися своєю творчістю на таку добру справу. Я займаюся керамікою, роблю різний посуд ручної роботи, поділилася. В мене були стакани, підставки, чашечки.

Марія Воробйова з Харкова представила власні вироби з бісеру:

— Я приїхала з Харкова. Нам написала в Інстаграм волонтерка і попросила надати вироби для цього ярмарку, і ми з подругою вирішили, що це буде гарна ініціатива. До того ж ми знаходимося в цьому місті. Ми виготовили близько десяти виробів з бісеру. Брошки, браслети.

За словами протоієрея Ігоря Шемякова, ярмарок будуть постійно поповнювати новинками. Він працюватиме щонайменше два тижні, а з вересня залишки виробів продаватимуть онлайн.