У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького вшановують Небесну Сотню.

Делегація у складі ректора Олександра Черевка, проректорів, директорів інститутів, деканів факультетів, студентів приєдналася до жалобних заходів, що проходили в Черкасах. Разом із керівництвом області й міста вони поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».

Заходи з ушанування продовжилися і в навчальних корпусах університету. Зокрема, облаштовано інсталяцію на знак пошани й у пам’ять про Героїв Небесної Сотні. А у навчально-науковому інституті української філології та соціальних комунікацій пройшло тематичне засідання літературної студії. Крім цього, в інститутах та на факультетах відбулися кураторські години.

— Університетська громада пам’ятає подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні, — зазначив Олександр Черевко. — Ці події сколихнули український народ і назавжди увійшли в його історію. Тоді вся Україна піднялася в єдиному пориві. І ті, хто стояв на Майдані, і ті, хто виходив на вулиці в рідних містах, і ті, хто допомагав їм морально, матеріально. Нині ми розповідаємо про це молоді, аби виховувати нові покоління патріотів рідного краю.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького