Календар для розвитку критичного мислення у дітей старшого дошкільного віку створила доцентка кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталія Степанова.

Усе для того, щоб навчити дітей краще опанувати будь-яку інформацію.

Роботу над збірником розпочали ще у 2018 році. Тоді готували студентку на конкурс, і робота отримала позитивні відгуки. Тож вирішили продовжувати дослідження.

«Ось буквально з тижня на тиждень вийде наш посібничок, який уже буде грифований і вже буде у вигляді справжнього посібника з кольоровими ілюстраціями для наших вихователів, які можуть використовувати його в освітньому процесі».

За словами завідувачки кафедри дошкільної освіти ЧНУ Інни Ніколаєску, в університеті дисципліну критичного мислення викладають два роки. З цього семестру в освітньому процесі будуть опрацьовувати посібник Наталії Степанової.

Якомога раніше потрібно приділити увагу опануванню критичного мислення у дітей, вважає психологиня Сабіна Раджабова. Адже інформаційне навантаження збільшилося.

«Для того, щоб дитина могла критично мислити, треба певні запитання їй ставити, щоб вона думала, напружувалась, шукала відповідь. Це не так просто. І такі методичні матеріали повинні полегшити вихователям їхню роботу». 

Нині окремого навчального предмета з критичного мислення у закладах дошкільної освіти немає, зауважила вихователька Наталія Дяк. Тому їхня мета щодня розвивати це у формі гри. Якщо вони отримають цей календар, то готові працювати за ним.

 Детальніше у відеосюжеті «UA: Черкаси»:

Суспільне Новини