Магістри приватного права та інтелектуальної власності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у науково-просвітницькому онлайн-заході.

Вебінар на тему «Інтелектуальна власність під час війни» модерувала завідувачка кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін, доцентка Наталія Попова.  Магістри демонстрували презентації  про дотримання авторських прав на інтелектуальну власність у період війни. Зокрема, учасники вебінару обговорили особливості авторського права на всесвітньо відому фразу про російський військовий корабель, світлину «Київська Мадонна», на популярну пісню Jerry Hail. Наголосили, що вся творчість, меседжі, народжені війною — це об’єкти права інтелектуальної власності, і їх використання регламентується законодавством як в Україні, так і в Європі.

Обговорювали також особливості захисту інтересів осіб у сфері інтелектуальної власності під час дії воєнного стану.

— Наш захід присвячений Всесвітньому дню інтелектуальної власності. Хоча сьогодні в умовах воєнного часу багато бізнес-процесів поставлено на паузу, залишається актуальним питання правового регулювання інтелектуальної власності в Україні та дотримання відповідного законодавства. Тому юристам важливо розглядати ці питання, особливо у такий нелегкий час, — зазначила Наталія Попова.

 

 

Олександра Яйкун, студентка 2-ВБ курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій.