Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького традиційно долучається до відзначення Європейського дня протидії торгівлі людьми. Цього року колектив університету разом із працівниками наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича підготував низку заходів, серед яких: відеопрезентація, кураторські годині, виставка-застереження, акція з протидії торгівлі людьми в мережі Facebook, анкетування.

Зацікавила студентів презентація фільму, що проходила у межах заходу «Торгівля людьми — сучасне рабство». Участь у ній взяли студенти навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій. Глядачам фільму розповіли реальні історії та за допомогою журналістського розслідування поінформували про те, як найчастіше обманюють людей.

Студент також дізналися, що за даними Держдепартаменту США щороку 600-800 тисяч людей стають жертвами торгівлі людей, а Україна є лідером у Східній Європі за кількістю таких жертв. Корисними для молодих людей стали і поради експертів щодо виявлення шахраїв.

Тижневі заходи були цікавими та інформативними. Кожен мав змогу отримати нову інформацію та почути поради.

 

Оксана Макаренко, студентка 2 курсу магістратури ННІ української філології та соціальних комунікацій
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького