bgb
 
 
 
 
 

13 вересня відбувся робочий візит у Черкаську область представників Координаційного центру психічного здоров'я Кабінету Міністрів України та 20 регіональних координаторів Всеукраїнської програми ментального здоров'я з усіх областей України.

У межах візиту делегація оглянула заклади Черкаської області, в яких надають психосоціальну підтримку населенню.

У розширеній нараді за участі обласної влади, представників органів місцевого самоврядування регіону взяв участь і ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Він розповів:

«Як зберегти ментальне здоров’я, оговорювали представники Координаційного центру психічного здоров'я Кабінету Міністрів України, який очолює Оксана Збітнєва, регіональні координатори програми з усіх областей України, серед яких — і Вікторія Шепіль, очільники обласної влади — голова Черкаської ОДА Ігор Табурець, голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний. Ігор Табурець поінформував про основні напрями роботи з формування стійкості в регіоні та підкреслив важливість скоординованих дій з підтримки ментального здоровʼя.

У межах візиту до Черкащини відвідали й Центр ментального здоров’я Черкаського національного університету.

Наполеон казав, що є лише дві сили — це меч і дух. Наш меч — наші Збройні Сили, наш дух — це всі ми і наша робота з плекання стійкості та віри в нашу перемогу!»

Делегація також ознайомилася  з роботою психологічного факультету та Навчально-наукового центру ментального здоров'я Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького.

Директорка ННЦ ментального здоров’я Юлія Сіденко презентувала гостям діяльність Центру, що передбачає такі основні напрями: плекання психічного здоров’я, гармонійного розвитку та самоактуалізації; просвітницька робота з розширення знань учасників освітнього процесу, жителів м. Черкаси у сфері турботи про психічне здоров’я; психологічна адаптація студентів, співробітників університету.

Юлія Сіденко розповіла, що ректор Олександр Черевко, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк взяли участь у низці загальноукраїнських заходів, присвячених ментальному здоров’ю, у тому числі й за участі Першої Леді України Олени Зеленської.

Юлія Олександрівна також окреслила наукову роботу Центру ментального здоров’я ЧНУ.

Відбулося конструктивне обговорення з метою формування перспективних напрямів діяльності Центру ментального здоров’я. Зокрема, співпраця з Центром підтримки та реабілітації ветеранів війни і студентів ЧНУ; проведення відкритих заходів, конференцій, науково-дослідна діяльність на базі Центру ментального здоров’я.

Гості оглянули STEM-лабораторію, виставковий зал університету. Саме тут проводяться арттерапевтичні заняття та різноманітні психологічні практикуми.

Домовилися про подальшу співпрацю й координування дій з метою вдосконалення роботи і об’єднання зусиль у цьому напрямі.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького