Засновниця проєкту «Mova_v_trendi», кандидатка філологічних наук, доцентка, в. о. завідувача кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Бондаренко провела низку інтерактивних зустрічей з української мови для представників черкаських компаній.

У межах першого воркшопу «Навчаємо(ся) української разом» для ІТ-компанії «CHI Software» учасники вдосконалювали власні мовні комунікації, зокрема виправляли найпоширеніші помилки у власному мовленні, вчилися правильно наголошувати слова, збагатили свій лексичний запас.

Найцікавіші підказки, що допоможуть у спілкуванні українською, збережено в дописі про воркшоп на сторінці «CHI Software».

Учасниками другого воркшопу «Напиши на руці: «Українська — мова моєї крові» стали відвідувачі плазмацентрі «Biopharma» — студенти Черкаського державного бізнес-коледжу. Тетяна Григорівна поділилась мовними цікавинками, розповіла, як правильно вітатися українською, наголосила на формах мовного етикету. Разом зі слухачами з’ясували, як перейти на українську мову, розглянули новий правопис та його особливості. На завершення учасники записали трендовий ролик для ТікТоку.

Учасники обох воркшопів були в захваті, емоційно реагували, охоче виконували вправи. Про це повідомляють на сторінці інстаграм компанії. Тетяна Бондаренко розповіла, що основною місією цих занять було надання унікальних відомостей про мову, лайфхаки для її вивчення, зацікавлення всім українським.

Автор: студентка 1-Ж курсу Анастасія Донець

Фото: студентка 2-PR курсу Олександра Гончаренко