На 75-му році відійшов у вічність Володимир Олександрович Каленіченко, старший викладач кафедри спортивних дисциплін Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Це непоправна втрата для всього колективу, для ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, де він отримав вищу освіту і все життя пропрацював.

Черкаський державний педагогічний інститут Володимир Олександрович закінчив у 1968 році, отримавши спеціальність «Фізичне виховання».

Після строкової служби у Збройних силах з 1969 року працював у своїй alma mater на кафедрі спортивних дисциплін на посадах викладача, старшого викладача. Підготував шість майстрів спорту, серед них — паралімпійський чемпіон, чемпіони та призери України, члени збірної команди України з лижних гонок і спортивного орієнтування. Навчав багато поколінь студентів.

Поряд із основною роботою на громадських засадах працював головою спортивного клубу «Буревісник» Черкаського державного інституту (1975-1980 р.), директором спортивно-оздоровчого табору «Сокирно» Черкаського державного інституту (1978-1985 р.).

Був надзвичайно авторитетним серед спортивної спільноти області, більшість представників якої є його учнями.

Його обирали головою Черкаської обласної федерації лижного спорту (1978-1984 р.), був старшим тренером збірної команди Черкаської області з лижного спорту (1974-1991 р.).

Автор 4 навчальних програм з дисциплін «Лижний спорт», «Плавання», «Зимові види спорту та методика викладання», «Оздоровлення засобами зимових видів спорту».

Автор навчально-методичного посібника «Зимові види спорту».

Удостоєний відзнаки міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти», відзначений грамотою Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України «За підготовку двох Чемпіонів І Всеукраїнських ігор».

У 2019 році отримав Подяку від голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки «За внесок у розвиток олімпійського руху».

Для родини ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я це непоправна втрата. Кожен із представників інституту, а також студенти й випускники вдячні Володимиру Олександровичу за спортсменів, що наразі займають на олімпійському рівні призові місця, за цінний досвід та знання!

Університетська громада сумує з приводу непоправної втрати й висловлює співчуття рідним та близьким.

Світла пам'ять про Володимира Олександровича житиме в серцях всіх, хто його знав...

Ректорат, вчена рада, профком Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького