Традиційно, 24 травня, в усіх слов’янських країнах світу вшановують пам’ять святих Кирила і Мефодія. Цього дня також відзначають День слов’янської писемності та культури. З цієї нагоди в храмі Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, що на Університетській площі, відбулося святкове Богослужіння. Провів його настоятель церкви Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія отець Андрій Шиманович.

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького просвітителів слов’янських народів шанують. На службу Божу, присвячену їхнім постатям, зібралися ректор, проректори, директори навчальних-наукових інститутів, викладачі та працівники закладу вищої освіти. Разом із парафіянами храму вони помолилися за Україну. У свою чергу настоятель церкви благословив усіх освітян та тих, хто здобуває фах у Черкаському національному.

— Святі Рівноапостольні Кирило і Мефодій своєю працею зробили неоціненний внесок в історію слов’янських народів. Саме вони обстоювали позицію про здійснення служби Божої рідними мовами вірян та переклали й адаптували Святе Письмо для слов'ян. Освітяни Черкаського національного шанують їхню справу. Кожного року в нашому університеті проводиться низка заходів, присвячена діяльності Святих. Молоді розповідають про минуле та вчать цінувати діяння великих постатей, — зазначив ректор Олександр Черевко.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького