22 червня кафедра журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилася до експертного обговорення для медійників, студентів, медіаекспертів та всіх зацікавлених, організованого Комісією з журналістської етики.

Разом з Андрієм Куликовим, головою Комісії з журналістської етики, Олексієм Погореловим, головою Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ), Мариною Сингаївською, заступницею генерального директора ІА «Укрінформ», Тетяною Авдєєвою, юристкою Центру демократії та верховенства права обговорили труднощі роботи журналістів під час війни, проблеми саморегулювання, діяльність медіа на окупованих територіях та ін.

— Здобуття освіти журналіста – мінливий процес, у якому важливо постійно перебувати у фаховому середовищі як студентам, так і викладачам, наголосила Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій. — Такі можливості для  нас стали ще більшими після укладання угоди про співпрацю з Комісією з журналістської етики.

— Зустріч є надважливою в наш час. Дуже доречною була репліка «Телемарафон набрид сам собі» (ідеться про «Єдині новини»). Ці слова збігаються з моїми думками. Потрібно шукати нові формати подачі новин. Також влучним був виступ юристки Тетяни Авдєєвої, яка розповіла про працю журналістів на окупованих територіях, — поділився враженнями Андрій Некористенко, студент 1 курсу.

Тетяна Чупилко, студентка 2-Ж курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій