bgb
 
 
 
 
 

Як рахувати на арифмометрі? Для чого потрібен електронний цифровий підпис? Чому платникам так важливо повідомляти про зміну податкової адреси, а жінкам — ще й про зміну прізвища? Як виявити підробку та чим небезпечний горілчаний і тютюновий фальсифікат? Які податки платять діти, і як оподатковуються доходи студентів, — про це студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  розповіли на екскурсії в головному управлінні Державної фіскальної служби  у Черкаській області.

Ініціатором зустрічі стала доцент кафедри економіки підприємства, обліку і аудиту навчально-наукового інституту економіки і права Наталія Андрусяк. Захід проходив у межах вивчення дисципліни «Бухгалтерський облік».

— Студенти мали можливість ознайомитися з особливостями професії, почути практичні аспекти забезпечення реалізації державної податкової політики та політики у сфері митної справи, — коментує доцент кафедри економіки підприємства, обліку і аудиту Наталія Андрусяк.

За її словами, випускники інституту успішно працюють у багатьох структурних підрозділах установи, що свідчить про високу якість економічної освіти Черкаського національного.

Під час візиту студенти також взяли участь у підготовці чергового ініціативного заходу в рамках «Допомоги платнику». Проект «Просто про податки для старшокласників і студентів» стартує у листопаді.

Джерело: Державна фіскальна служба України