На минулому тижні студенти 1-2 курсів спеціальності «Російська й англійська мова» познайомилися з університетським «Музеєм українського рушника».

У межах святкування столітнього ювілею нашого університету студенти-«першачки» разом з викладачами завітали на гостини до університетського музею. До них доєдналися і студенти 2 курсу, які через пандемію та необхідністю минулого року практично відразу ж після початку навчального року перейти на дистанційне навчання, були позбавлені радості безпосереднього знайомства з університетськими родзинками.

У музеї їх люб’язно зустріла господиня — професорка кафедри української літератури та компаративістики пані Наталя Ярмоленко разом зі студентками-магістрантками. Студенти познайомилися з розкішними барвами  вишитих майстринями з усієї України рушників, скатерок, традиційних українських сорочок.

Пані Наталя розповіла гостям про символіку традиційних українських орнаментів, окреслила відмінності, які можна спостерігати на вишитих рушниках з різних регіонів України, та звичаї й обряди українців, що не обходилися без вишитого рушника.

Час промайнув майже непомітно, а та енергетика, якою наповнилися екскурсанти, долучившись до джерел нашої духовності, стане надійним джерелом для натхнення і звершення добрих справ.

Кафедра російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання