Студенти-міжнародники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, які проходять стажування в Гуманітарно-природничому університеті ім. Яна Длугоша в м. Ченстохова,  взяли участь у святкуванні у Варшаві Дня відродження незалежності Польщі.

Івана Капустинська, студентка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, ділиться своїми враженнями та спостереженнями:

«11 листопада Польща святкувала "Narodowe Święto Niepodległości". Це національне свято проголошення незалежності Республіки Польща у 1918 році. У цей день на вулицях майоріла велика кількість прапорів, національних символів. Щорічно у цей день відбуваються паради, мітинги, грають оркестри, танцюють літні та молоді люді. Проходить також хода поляків із різних субкультур. Досить часто це призводить до заворушень та різного роду «зіткнень думок». Але цього року, ми взяли участь у цих подіях і можемо сказати, що це досить цікава та культурна подія.

Загалом, відзначення  свого державного свята незалежності будь-яким народом — дуже цікавий процес, на який обов’язково треба подивитись, а ще краще відчути усе на власному досвіді».

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії